5465 Cserkeszőlő, Kossuth utca 1/B
+36 30 687 2329
Házirend

Hajnalcsillag Vendégház - Házirend

Célunk, hogy biztosítsuk az Önök kellemes pihenését és elkerüljük az esetleges félreértéseket, ezért szeretnénk, ha megismerkednének házirendünkkel a szálláshely elfoglalásakor azt elfogadják és betartják!

A vendégházunkat magánszállás keretein belül működtetjük.

 

ÉRKEZÉS-ELUTAZÁS

 1. Érkezéskor a vendég köteles a szállásadónak átadni adatfelvétel miatt a személyes dokumentumait (útlevél vagy személyi igazolvány, lakcímkártya),és a vendégkönyvbe való regisztrálást követően a szállásdíj valamint az idegenforgalmi adót a helyszínen kifizetni. Vendégeink a szobákat csak a teljes részvételi díj kifizetése után foglalhatják el!
 2. A teljes részvételi díj alatt az előre lefoglalt napokat értjük, abban az esetben ha úgy döntenek, az itt tartózkodást előbb szakítják meg, nem áll módunkban a pénzt visszafizetni.

2.1.   A szállást az érkezés napján 17.00 és 20.00  között lehet elfoglalni. A vendégház az érkezés napján  17:00 órától, az elutazás napján délelőtt 10 óráig áll rendelkezésre. A szállásadó a lefoglalt szálláshelyet az érkezés  napján 20 óráig tartja fenn, ezután jogosult annak értékesítésére. Egyéb lehetőségek előzetes egyeztetés alapján.

 1. A szálláshely elfoglalásának ,a vendég(ek) részére történt kulcsátadás minősül. A vendégházat maximum 8 (nyolc) személy veheti igénybe. A szállásdíj tartalmazza a közüzemi díjakat és egyéb rezsi költségeket, de nem tartalmazza az idegenforgalmi adót.
 2. Kérjük, hogy az autóval parkolás céljából a vendégház zárt udvarán lévő műköves területen álljanak meg. Az esetlegesen keletkező károkért felelősséget nem vállalunk.
 3. Ha később érkezne, késéséről kérjük, telefonon tájékoztasson minket! Ha ezt elmulasztja,  nem tudjuk fogadni.
 4. Vendégházunk családi vállalkozás, munkaidőnk rugalmas (leginkább vendégeink érkezési idejéhez igazítjuk), ezért távozáskor megeshet, hogy nem tudjuk kikísérni vendégeinket, emiatt szíves elnézésüket kérjük! A szálláshely végleges elhagyásakor a kulcsot le kell adni a szállásadónak vagy annak megbízottjának! Ellenkező esetben a távozáskor a vendégház kulcsait a postaládában kell elhelyezni. A szálláshely képviselője 0-24h-ig elérhető, a vendégek érkezésekor és távozásakor  a szálláshely képviselője igény szerint jelen van.
 5. Az átadott kulcsok esetleges elvesztése esetén a vendégek kötelesek azt haladéktalanul jelezni és annak árát, illetve a zárcserét a szállásadónak megtéríteni.
 6. A szálláshelyen csak a bejelentett vendégek tartózkodhatnak, ha a házirendben foglaltakat elfogadják és betartják. Látogatókat kizárólag napközben, a szállásadóval előre egyeztetés után és a szállásadó külön engedélyével lehet csak fogadni!
 7. A szálláshelyen a szállásadó (vagy megbízottja) illetve az IFA (idegenforgalmi) ellenőr jogosult előzetes egyeztetés  nélkül ellenőrizni, hogy a szálláshelyen a foglaltak szerinti létszámban és a házirend szerint tartózkodnak a vendégek.
 8. A szálláshelyről való eltávozáskor és éjszakára kérjük a kapukat és az épület bejáratát kulcsra zárni ( az épület külső ajtója a kilincs felhúzását követően zárható). A vendégház napközbeni és végleges  elhagyásakor az ablakok és az ajtó zárására fokozottan ügyeljenek, kérjük zárják el a vizet, villanyt,kapcsolják ki az elektromos háztartási kisgépeket!

Dohányzás

 1. A vendégház helyiségeiben dohányozni tilos, csak az udvaron arra kijelölt helyen megengedett. (Elektromos cigarettára és IQOS-ra is vonatkozik!) A kertben dohányzásra kijelölt hely: a kiépített tűzrakóhely 2 m belüli környéke. Kérjük az elhelyezett hamutartókat használni és hogy az elnyomott cigaretta csikkeket ne dobják el a kertben és az udvaron,  a lenyírt füvet komposztáljuk.
 2. A szálláshelyen 18 éven aluli vendégek szeszesitalt nem fogyaszthatnak, nem dohányozhatnak!
 3. A csendrendeletre( 27/2008.(XII.3.)KvVM-EÜM.) és a többi vendégünkre való tekintettel kérjük, mindenféle zajos tevékenységet legyenek szívesek mellőzni! A szálláshelyen 22:00 órától 8:00óráig hangoskodni ,zenélni, zenét hallgatni, a többi vendég és a szomszédok  pihenését zavarni szigorúan tilos. A vendégeknek a környezetükben lakók nyugalma érdekében be kell tartani a vonatkozó csendrendelet előírásait!
 4. Háziállatot, állatot tilos a vendégházba bevinni!
 5. Takarítás, törölköző és ágynemű csere 1 hétnél tovább való tartózkodás esetén biztosított.

Takarítás

         - Takarítás, törölköző és ágynemű csere 1 hétnél tovább való tartózkodás esetén biztosított.

Berendezés

 1. A házban található berendezési tárgyakat csak a szállásadó előzetes hozzájárulásával lehet átrendezni. Kérjük a berendezési tárgyak rendeltetésszerű használatát! A dekorációs célt szolgáló tárgyakat, képet, ne vegyék el a helyükről és ne adják oda gyermekeiknek játszani, hogy azok minél tovább szépek maradhassanak és örömet okozzanak másoknak is!
 2. A benti berendezési és használati tárgyakat( ágy, ágynemű, párna, pléd, törölköző stb….)- az étkezést szolgáló tárgyakon kívül- kérjük ne vigyék ki a kertbe.
 3. Kérjük vendégeinket, hogy a szobákban ne étkezzenek! A vendégház  jól felszerelt konyhával rendelkezik, a vendégek saját magukról gondoskodnak .Étkezésre használják az étkezőt, melyet kérjük tartsanak tisztán! Mindenki köteles maga után elmosni a használt edényeket,evőeszközöket, poharakat, bögréket! Főzésre az elektromos főzőlap áll a vendégek rendelkezésére. Távozás napján kérjük a vendégházban ne hagyjanak mosatlan edényt és szemetet!
 4. A mikrohullámú sütőbe kérjük, hogy ne tegyenek be fémet tartalmazó tárgyat, mert az annak a tönkremenését eredményezi!
 5. A vendégek által, a nem rendeltetésszerű használattal vagy gondatlanságból okozott kárt a vendégek részéről a szállásadónak kell közvetlenül megtéríteni! A szálláshely eszközeit rendeltetésszerűen kérjük használni, a tűz-és balesetvédelmi szabályokat betartani! Kérjük, hogy jelezzék, ha valamely használati eszköz meghibásodik, hogy mielőbb kijavíthassuk azt. A szálláshely elfoglalásakor 5.000 ft kaukciót kötelesek fizetni a vendégek ,átvételi elismervény ellenében.A  kaució olyan vagyoni biztosíték, melyet a vendégek érkezéskor fizetnek, arra az esetre, ha a vendégek hibájából kár keletkezne a szálláshelyen.
  Kár eset hiányában a kaució teljes értéke visszatérítendő a távozás napján. Mint minden háztartásban a vendégházban is előfordulhat, hogy valami a vendégek hibáján kívül tönkremegy vagy meghibásodik. Ha valamilyen rendellenességet észlelnek, az esetleges komoly károk megelőzése érdekében szíveskedjenek azt a szállásadónak haladéktalanul jelezni. Balesetről vagy egyéb rendkívüli eseményről a szállásadót azonnal tájékoztatni kell!
 6. A szálláshely elhagyásakor a vendégházat megvizsgáljuk és az esetleges károk okozása esetén az ebből fakadó költségeket a vendéggel a helyszínen megtérítettjük a kaukción felül! Kérjük Önöket, hogy a falfelületekre ne kenjék fel a rovarokat. A szobákba tilos bevinni bármiféle gyúlékony anyagot, eszközt!

Szemételhelyezés

 1. A háztartási szemét gyűjtése a konyhában található szemetesben lehetséges ( konyhai szemetesbe való zsák a konyhaszekrény mosogató alatti részében található). Ha az megtelne az Önök itt tartózkodása alatt, kérjük, ürítsék ki azt a bejárati kiskapu mellett található szürke, nagy szemeteskukába.

Felelősségvállalás

 1. A használati eszközöket, kerti játékokat (játszótér,trambulin,csúszda,grillező,bográcsozó,bicikli,elektromos készülék stb.) mindenki saját felelősségére, kiskorúak szülői felügyelet mellett használhatják!

Tüzet rakni kizárólag a kijelölt tűzrakóhelyen az odakészített farakásból, szélcsendben, egy vödör oltóvízzel felszerelkezve lehet. Tűzrakás után kérjük a vendégeket a szemét eltávolítására és a parázs leöntésére.

 1. A vendégházban az ott tartózkodás idején behozott személyes értéktárgyakért (PL.ÉKSZER,TELEFON,LAPTOP) vagy otthagyott értékekért a szállásadó nem vállal felelősséget.

Felhívjuk figyelmüket, a szállásadónak nem áll módjában felelősséget vállalni és kártérítést fizetni az önhibáján kívül történt eseményekből eredő károkért ( pl. természeti csapás, jégeső,tűz,áramszünet stb…)

Egyéb

 1. A vendégház hűtő-fűtő klíma berendezéssel és központi fűtéssel rendelkezik. A hűtés-fűtés szabályozó termosztát be van állítva, azt az időjárás függvényében vagy külön kérésre a szállásadó állítja be! A hűtés 24 fokra, a fűtés 21 fokra van beállítva.
 2. Amennyiben az itt tartózkodás alatt bármilyen probléma felmerül, kérjük haladéktalanul értesítse arról a szállásadót, utólagos reklamációt nem áll módunkban elfogadni!
 3. A Házirend a szálláshelyen tartózkodó valamennyi vendégre vonatkozik. A tulajdonos fenntartja a jogot , hogy a botrányosan viselkedő , a házirendet be nem tartó vendégeket  a vendégházból azonnal eltávolítja. A házirend megsértése  a szállás lemondását  vonhatja maga után. Ebben az esetben  nem áll módunkban visszafizetni az esetlegesen fennmaradó napokat.
 4. A kertet a szállásadó gondozza. Kérjük ügyeljenek a növények és a virágok épségre!
 5. Igény esetén esernyőt biztosítunk.

 

Köszönjük!

Kellemes kikapcsolódást és jó pihenést kívánunk!

Kézsmárki Hajnalka

 

Elérhetőségeink a közösségi médiában

Menj a tetejére

Felíratkozás hírlevélre

SZERETNÉNK MEGOSZTANI ÚJ AJÁNLATAINKAT